Checklista för flytten

När du ska flytta så är en av de viktigaste sakerna att du har en checklista för flytten. Men vad är en flytt checklista egentligen och vad bör den innehålla?

Checklista för flytten – organisera din flytt på rätt sätt

en checklista underlättar när du flyttarEnkelt beskrivet så kan din checklista bli din livlina genom hela flyttprocessen. Det är så många små saker som måste organiseras som du kanske inte ens är medveten om just nu, och utan att ha skrivit ner varenda liten sak, så är det enkelt att man glömmer något, vilket kan leda till trubbel senare. Du behöver en checklista för att se till att hela ditt flyttprojekt löper smidigt från början till slut.

Den kommer att ge dig möjligheten att få överblick på exakt allt som måste göras steg för steg och låta dig fokusera på de viktiga sakerna och kunna hantera allt i rätt ordning och efter vikt. En checklista är därför väldigt användbar för de personer som känner att de är rätt oorganiserade. Här finns allting nedskrivet i detalj, under kategorier och efter vad som behövs göras dag för dag (eller per vecka eller månad) fram till själva flyttdagen. En checklista kan också innehålla adresser och telefonnummer till de personer som det ibland är nödvändigt att kontakta. Detta blir verkligen din flyttdagbok.

Precis som med vilken annan lista som helst, så är checklistan för flytten dynamisk, vilket betyder att den kan ändras när som helst beroende på situationen. Det är enkelt att lägga till saker, eller att ta bort saker som gjorts eller som inte längre behöver göras. Men utan en checklista är det mycket troligt att du glömmer bort små, men fortfarande väldigt viktiga, detaljer som också måste utföras innan flyttdagen. Om du flyttar utomlands så kan du behöva ett tillfälligt visum innan du får ditt riktiga. Checklistan finns för att påminna dig om att detta fortfarande måste göras.

Att ordna med flyttlådor och bestämma dagar att packa så att du kan fråga vänner och familj om de kan hjälpa till bör också vara med på din lista. På detta sätt kan du se till att du har personer i närheten för att hjälpa dig packa. Om du inte ber dem tillräckligt långt i förväg så kan de kanske vara förhindrade de dagar som du behöver hjälp.

Du kan antingen göra din egen flytt checklista från noll (tänk på det som att du gör en lista för vad som behövs handlas) eller så laddar du ner en av de många listor som finns på internet, antingen gratis eller till en kostnad. Du behöver inte lägga pengar på en checklista om du bara letar lite på internet då dessa listor finns att hitta på många olika ställen och är lätta att göra själv i program såsom Excel eller t.o.m. Notepad.

Smarta städtips från Flyttstädning Avesta